Rakentaminen


 

 


Mitä asioita sitten pitää ottaa huomioon kun päätyy rakentamaan kasvihuoneen ?
Jos lähdetään alhaalta päin tutkimaan asiaa niin ensimmäisenä tulevat perustukset. Nämä täytyy miettiä tarkkaan riippumatta siitä ostaako valmiin kasvihuoneen vai tekeekö itse. Oleellisempaa on seinien ja ikkunoiden materiaali sekä maaperän laatu. Jos maaperä on helposti routivaa kuten savea, niin talvella maa voi nousta jostain kohdasta useita kymmeniä senttejä. Jos tämä kohta on kasvihuoneen nurkan kohdalla niin mieti miltä seinät tai lasiset ikkunat näyttävät sen jälkeen.
Entä sitten lattia ?
Monesti näkee ihan maalattioita tai sitten maan päälle on aseteltu tiiliä tai puuritilöitä. Nuo on helppoja ratkaisuja, mutta huono puoli on se, että kasvitaudit ja tuhoeläimet pystyvät pesiytymään tuollaiseen lattiaan. Paras vaihtoehto on betonivalu, jonka voi kyllä tehdä hyvin edullisesti jos ei pelkää ruumiillista työtä: tasaa maaperä karkealla soralla, laita päälle routaeristeet eli styroksit ja niiden päälle tuollainen 6-8cm betonivalu, jonka sisällä siis raudoitusverkko. Betonin saat helpoiten tilaamalla betoniauton, mutta budjettiluokan ratkaisua etsivä voi pyörittää betonimyllyssä sementtiä ja hiekkaa. Tuosta ei tule yhtä kestävä, mutta kyllä se tässä tarkoituksessa asiansa ajaa. Päälle voi vielä vetää ihan ohuen kerroksen saneerauslaastia, jotta lattiaan saa kovan pinnan, joka ei pölise. Maali tuossa ei kestä, koska kasveja kastellaan jatkuvasti.
Entä seinät ja katto ?
Joko lasia tai pleksiä tai molempia. Varsinaisen rungon voi tehdä puustakin. Joskus kuulee sanottavan, että kasvihuoneessa täytyy olla niin kosteaa, ettei puurunko kestä. Ei pidä paikkaansa: kasvihuoneessa ei tarvi olla mitään trooppista kosteutta, joten puurunko toimii oikein hyvin. 
 


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2004-2016 IC Gct | icgctsiesgst@icgct-siesgst.org